Hur nya verktyg ersätter de gamla (Som Excel)

apple-1850613_1280

Ett riktigt guldverktyg under sina glansdagar. Microsoft Excel är det verktyg som många människor använder för planering, prognoser och analys – men det finns idag andra mer kraftfulla alternativ. Varför det dyker upp fler alternativ som ersätter Excel:

När det ses mot bakgrund av den långa historia av finansiell automatisering förblir Microsoft Excel ett underverk. Verktyget kom 1985, när kalkylblad fortfarande var svalt, det fungerade som en killer app för persondatorer, men körde på intetsägande, teckenbaserade operativsystem som MS-DOS. Excel fört ett mått på stil och användarvänlighet genom debuterar på Apple Macintosh, och snart efter – när det också kan köras på en antagen, och tredje klassens, knockoff kallas Microsoft Windows – snurrande sin upphovsman till toppen av mjukvaruindustrin. Byte av Excel var inte på någons radar.

Idag är Excel fortfarande inte den enda kalkylprogrammet, men det är den mest använda, särskilt i företag och var som helst att antalet crunchers – oavsett om de är börsmäklare, forskare eller ideella chefer – behöver ett mångsidigt verktyg för datainmatning, beräkning och rapportering . Excel kan göra fantastiska saker som kör Monte Carlo-simuleringar och finansiella modeller och spotta ut tredimensionella stapeldiagram, men det återstår i grunden ett verktyg för individer.

Delade processer som budgetering, planering och prognoser tenderar att bryta ner eftersom Excel är dålig på att förena flera versioner av samma kalkylblad och förebygga fel när ändringar görs. Det är därför många företag ersätter Excel och flytta finansiella processer bort av kalkylprogram och på specialiserad programvara.

Det finns nästan lika många vägar till detta mål som det finns skäl för att ersätta Excel och gör migreringen. Många företag har beslutat att Excel är olämpliga för ekonomi, trots den senaste tidens förbättringar. Brister i överflöd: En studie visade att 88% av kalkylblad innehåller någon form av fel.

Men föga förvånande, leverantörer programvara stora och små står redo med Excel alternativ. Kanske den mest populära är molnbaserad finansiella mjukvara för analys. Att flytta till dessa ofta användarvänliga program underlättas genom användning av kalkylbladsliknande användargränssnitt, så Excel-användare kommer fortfarande att känna sig hemma.

Ett annat vanligt alternativ är så kallade budgetering planering och prognoser (BP & F) programvara. Finansiella programvaruleverantörer erkänna att terminologin blir förvirrande – hur BP & F skiljer sig från andra processer, såsom ekonomisk planering och analys, till exempel? Alla har samma mål: att få företag från Excel och på en mer samarbets data kunniga plattform för sina mest kritiska ekonomiska behov.

Ytterligare ett alternativ är programvaran från Trysmartplan.com/sv/ som hjälper företag att skapa prognoser och analyser precis som excel gör idag. Fast på en mera intuitivt sätt.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *