Nya Google Wifi

wifi-1818311_1280

Google kommer nu att leverera ännu en router, men den här gången är det till ett mer överkomligt pris. Säg hej till ”Google Wifi”, som säljs för endas 129 dollar, vilket är betydligt lägre än Googles andra, dyrare linje OnHub routrar.

Folk har redan haft möjlighet att kunna förbeställa Google WiFi i November från Google Store, Amazon, Best Buy och Walmart och enheterna kommer att levereras i December. Storbritannien och Australien’s prissättning har inte tillkännagivits ännu.

Så varför beslutar sig Google för att släppa en annan router produkt när de redan har OnHub? Medan OnHub fungerade som en enda åtkomstpunkt till ditt hem trådlösa nätverk, bildar Google Wifi ett mesh-nätverk med hjälp av flera routrar för att täcka hela ditt hem.

Eftersom du behöver flera Google Wifi enheter för att dra nytta av maskfunktioner, kommer Google att sälja en tre-pack av Google Wifi-skivor för $ 299.

”Vi lanserade OnHub routern förra året för att lösa många av de vardagliga problem som människor möter med trådlöst” skrev Google i ett blogginlägg efter Wifi tillkännagivandet. Om du vill få de senaste tillbehören för ditt hem kan du tillsammans med det nya Google Wi-fi plissegardiner.

”Med Google Wifi, bygger vi på denna teknik för att skapa ett system som ger sömlös täckning för hem i vilket form eller storlek som helst. Kommer OnHub och Google Wifi arbeta tillsammans, och vi kommer att fortsätta att lägga till nya funktioner till alla våra Wi -Fi enheter via automatiska uppdateringar. ”

 Styrka i antal

Om du redan har en OnHub router kan du stärka och utöka nätverkets räckvidd genom att lägga till Google WiFi routrar. Resultatet är att du kan röra dig fritt genom ditt hem och alltid ha en fast anslutning, även användning av videochatt.

En av Google Wifi största försäljningsargument är dess användarvänlighet. Liksom OnHub routrar, analyserar Google WiFi intelligent nätverks kvalitet och styrka för att erbjuda dig den bästa anslutningen. Till exempel kommer Google Wifi kontinuerligt övervaka överbelastning på nätet och flytta enheter till andra kanaler för snabbaste prestanda.

Bäst av allt, du kan styra Google Wifi via en app, vilket gör hanteringen av ditt hemnätverk till en enkel uppgift. Du behöver inte gå till en särskild plats bara för att ändra några inställningar som med traditionella routrar.

Google WiFi stöder trådlös AC1200 2×2, vilket innebär att routern kan bibehålla höga hastigheter genom att använda flera kanaler samtidigt. Varje router har 2 Gigabit Ethernet-portar så att du kan ha en kabelanslutning för en snabbare, mer tillförlitlig anslutning om det behövs.

Hittills ser det ut som att Google WiFi är ett bra alternativ för dem som vill ha konsekventa nedladdningshastigheter utan att behöva lita på rutin hos routern. Men du kommer läsa mer om detta när recensionerna väl har landat.

Om du bryr dig om rå prestanda, är Orbi en bättre router, men för övergripande erfarenhet, inklusive kostnader och underhåll, är Google Wifi ett enklare system att använda. Det är också ett perfekt val för den som vill förbättra Wi-Fi i en släktings hem och hantera det på distans, eftersom appen gör det mycket lätt att felsöka problem även om du inte är fysiskt ansluten till nätverket. Google WiFi ska kunna ge samma mängd täckning och erfarenhet som Eero system för 200 dollar mindre.

Google WiFi är nästa logiska förlängningen av vad Google började med OnHub förra året: det är enkelet att installera, app baserad kontroll, och maskinintelligens introducerades av OnHub och gifter det till en masksystem som kan täcka större eller mer utmanande områden med stark signal. Och om du ska investera i ett masksystem så är Google Wifi absolut ett alternativ.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *