Rekordstora investeringar i svenska tech- och medicinska startups

startup-593327_1920

Det är full fart i investeringar till de svenska nystartade företagen. Det förväntas att investeringarna kommer att öka under de kommande åren.

Det finns jubel i den svenska startup marknaden. Investeringarna kommer faktiskt att fortsätta att rulla in från företag som gör nya lösningar inom teknik och läkemedelsindustrin. Det är särskilt nystartade företag i Stockholm som har fått stor glädje av investeringarna.

Under endast de första sex månaderna av 2016 investerades så mycket pengar i startup, baserade i Stockholm, som det gjordes under hela 2015. Det ser alltså riktigt lovande ut för nystartade företag. Totalt har det investerats 1,2 miljarder amerikanska dollar i bolagen. Och om vi tittar på den totala bilden av Vi kan se att Sverige har en hel del innovativa företag med utgångspunkt från de som säljer rullställningar.

Stora investeringar under de kommande åren

Trenden med ökade investeringar glädjer Joseph Michael från Invest Stockholm.

”Vi ser tydligt att det finns fler utländska investerare som börjar investera i nystartade företag i Stockholm. Jag räknar med att vi kommer att få se ännu större investeringar under de kommande åren”, säger han.

Företag som sysslar med finansiell teknik är de som får mest investeringar från utsidan. Med antalet seriösa företag inom området är Stockholm därför också den europeiska staden med det näst största antalet nystartade företag av typen.

Mindre satsning på läkemedelsindustrin

År 2015 var det mycket populärt att investera pengar i företag som hade med läkemedelsindustrin och välbefinnande att göra. Det är inte riktigt lika populärt längre. Förra året låg den här typen av företag på andra plats när det gällde investeringar, år 2016 låg de plötsligt på 11:e.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *