Skapa en pålitlig webbshop med dessa 3 bra tips

pexels-photo (12)

Som webbshopägare är det viktigt att skapa en pålitlig webbshop för att få nya kunder till ditt företag och lyckas med webbshoppen överlag. Men vad ska jag göra för att min webshop att verka trovärdig för potentiella kunder? Vi har samlat ett par tips i den här artikeln.

Visa dina kontaktupplysningar

Det första du behöver göra för att skapa en pålitlig webbshop är att visa dina kontaktupplysningar så att det är lätt att komma i kontakt med ditt företag.

Om det är lätt att komma i kontakt med dig är det enkelt för kunderna att fråga dig frågor och samtidigt kan de se någon sitta på andra sidan skärmen.

När du handlar på nätet är det svårare att få ett bra förhållande till kunden, men genom att visa dina kontaktupplysningar så kan kunden enkelt kan ta kontakt med dig och då kan det hjälpa om ni har ett närmare förhållande.

Ett exempel på ett bra sätt att hantera det är Hairlust, som säljer vitaminer till håret. På deras kontaktsida finns både e-post, adress och möjlighet att fylla i en kontaktformulär så att du enkelt kan komma i kontakt med företaget. En annan bra punkt på Harilusts hemsida är att betalningsmetoderna markeras längst ner, vilket bidrar till att öka trovärdigheten eftersom kunderna kan se att det finns flera betalningsalternativ.

 

Berätta för oss om företaget på en om oss sida

Ett annat bra sätt att skapa en relation med kunden på är att skriva en bra sida Om oss-sida.

På Om oss-sidan är det en bra idé att skriva lite om hur företaget startade och vem som är bakom verksamheten. Om kunderna får historien bakom företaget kommer de att känna att de känner dig lite bättre, vilket är viktigt för att skapa ett förhållande, även om det är via nätet.

Gör en lista över alla anställda så att kunderna kan se vem som står bakom verksamheten. Skriv lite om de olika medarbetarna och vad de gör i företaget, så att kunderna kan se vilka som verkligen är chefer på företaget.

www.shoppo.se, som säljer hjälpmedel för äldre, berättar de lite om filosofin bakom företaget på framsidan. Det är ett bra sätt att berätta för användarna lite om företaget så att kunderna kan se lite om hur det går till bakom webbshoppen..

 

Lys med certifikat/diplom

Om din webbutik har några certifikat eller diplom är det viktigt att du visar dem. Om du till exempel har e-märket vet man att det är ett märke som garanterar att en webbshoppen är säker att handla på. Länka själv till certifikat/diplom så att kunder kan se att det är giltigt.

Om du inte har e-märket i din webshop bör du överväga att få det eftersom det är en av de bästa sakerna du kan göra för att visa att din hemsida är säker att handla på.

Om du har andra former av certifikat eller diplom som en medlem av föreningar, är det också en bra idé att visa upp dessa.

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *